Oud nieuws

radertje oranjeHieronder leest u berichten uit de afgelopen jaren Repair Café Middelharnis / Goeree-Overflakkee

radertje oranjeAltijd actueel: samen repareren,  op elke eerste zaterdag van de maand op de locatie van onze gastheer Goed voor Goed

radertje oranje Voor het echte nieuws kijkt u op tabblad Actueel

radertje oranje

En de fotopagina geeft een leuke impressie van wat er zoal voorvalt op ons Repair Café


Reactie van een vrijwilligster:

Ik denk aan afgelopen zaterdag 3 juni, wat een geweldige Repaircafé-dag we gehad hebben. Dankjewel Monique voor het geweldige cadeau dat we mochten ontvangen namens Deltawind en voor je enthousiasme en betrokkenheid.
Dankjewel alle mannen en vrouwen die deze dag hebben gemaakt tot iets bijzonders, hartelijkheid, betrokkenheid, warmte en hulp voor elkaar. Fantastisch om zo met elkaar bezig te zijn. Zelfs onze Jaap, geopereerd aan zijn duim, kon het niet laten toch zijn steentje bij te dragen, dat bedoelen we met hart voor ………

MIDDELHARNIS – De gedreven vrijwilligers van het Repair Café in Middelharnis repareren al vijf jaar, samen met de bezoekers, kapotte huisraad en kleine apparaten. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt de opbrengst van de bijdragen van de Repairdag zaterdag 1 april 2017, geschonken aan de Stichting Gered Gereedschap, zodat mensen in ontwikkelingslanden een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen.
Het hele artikel van Maria Evers leest u hier

In de weekbladen:
Dat het Repair Café Middelharnis zich sinds de oprichting in 2012 in een toenemende belangstelling mag verheugen blijkt wel uit het feit dat we afgelopen zaterdag op de repairdag van 4 maart 2017de 750e bezoeker mochten verwelkomen. Mevr. Jongeneel uit Nieuwe Tonge die werd vergezeld door haar dochter was aangenaam verrast dat zij een duurzaam presentje in ontvangst mocht nemen in de vorm van een universele Solar powerbank voor GSM telefoons. Hierdoor is zij voor het opladen van haar telefoon minder afhankelijk van het lichtnet.
Dat er in de begintijd voornamelijk 50 plussers kwamen is in de loop van de tijd duidelijk waarneembaar uitgebebreid naar jongere gezinnen. Deze jongere generatie ziet ook nut en noodzaak van duurzaamheid om een goede wereld aan hun toekomstige generatie achter te kunnen laten.

MIDDELHARNIS – Gemeente Goeree-Overflakkee heeft in het voorjaar van 2016 deelgenomen aan de landelijke actie van WeCycle. Elke inwoner die gedurende de actieperiode een (niet repareerbaar) elektrisch apparaat of spaarlamp inleverde en incheckte bij de milieustraat, heeft voor die gemeente punten verzameld. Van de 330 gemeentes in Nederland die hieraan meededen is Goeree-Overflakkee in de top 25 geëindigd. Dit levert een financiële bonus op voor een door de gemeente tevoren vastgestelde duurzaamheidsdoelstelling.

Woensdag 6 juli was een mooi moment voor de vrijwilligers van het Repair Café Middelharnis, het goede doel dat gemeente Goeree-Overflakkee aan de WeCycle-actie had verbonden. Wethouder Daan Markwat overhandigde hen de cheque van € 1.000,-.  Hij benoemde, dat de prachtige score bij de Wecycle-inleveractie aangeeft dat de inwoners van onze gemeente zich bewust zijn wat minder weggooien oplevert voor ons eiland. Het enthousiasme van de vrijwilligers van Repair Café Middelharnis en de interactie met gastheer Goed voor Goed werkt daarin erg motiverend en past geheel in de duurzaamheidsvisie van de gemeente.

Een uitgebreid artikel over het bezoek van de wethouder en ambtenaar milieuzaken aan de Simon Stevinweg, verscheen o.a. op www.eilandennieuws.nl

Ook het samen zegeltjes sparen voor de Agrimarkt-gereedschappen heeft een prachtig resultaat opgeleverd. Sinds januari heeft ons Repair Café een uitgebreid technisch magazijn, waardoor we u nog beter van dienst kunnen zijn. Dank aan allen die hieraan bij hebben gedragen!

Ook in het nieuwe jaar naar het vertrouwde Repair Café.

Nadat we één keertje uitgeweken zijn naar de tweede zaterdag (in januari), kunt u de rest van 2016 ons Repair Café weer elke eerste zaterdag van de maand bezoeken; net als in 2015. Met net zo veel enthousiasme en deskundigheid staan de vrijwilligers in Middelharnis klaar om uw kapotte spullen te repareren. Er heerst net zo’n gezellige drukte in de reparatieruimte van kringloopcentrum Goed voor Goed als vorig jaar. De diversiteit aan fietsen, kleding, elektrische apparaten, meubels, elektronica of speelgoed, is net zo fraai om te zien als op eerdere repairdagen.

Alleen de zeer trouwe bezoeker zal merken dat er weer een paar nieuwe vrijwilligers bij gekomen zijn. En alleen degenen die opnieuw op de website van Stichting Repair Café hebben gekeken, zien dat in januari 2016 “Goeree-Overflakkee” toegevoegd is aan de naamgeving van ons Repair Café. Omdat dat is wat we immers al jaren doen: vrijwilligers vanuit diverse woonkernen helpen bewoners en (vakantie-)gasten op GO met repareren en dragen zo bij aan de duurzaamheid van ‘ons eiland’.

In de weekbladen:

Repair Café Middelharnis
Nadat Goeree-Overflakkee op de klimaatconferentie in Parijs voor de hele wereld op de kaart is gezet willen ook de vrijwilligers van het Repair Café Middelharnis hun steentje bijdragen aan de duurzaamheid. In het Repair Café helpen we u graag uw niet meer goed werkende spulletjes opnieuw aan de praat te krijgen. Ook onze naaisters staan weer elke maand met naald en draad voor u paraat.
DUS NIET AFDANKEN MAAR EEN TWEEDE LEVEN
In verband met de jaarwisseling is de eerste reparatiedag in het nieuwe jaar op:
9 januari 2016 (10.00 – 13.00 uur)
Verder zijn de reparatiedagen zoals altijd op de eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 13.00 uur
Waar ook weer:
In de kringloopwinkel van Goed-Voor-Goed, aan de Simon Stevinweg 47, Industrieterrein, Middelharnis.

 

Bijzondere bezoekers van ons Repair Café

Op 5 december 2015 was het een dolle boel aan de Simon Stevinweg in Middelharnis. De kerstsfeer rolde zo’n beetje uit de verkoopkraam van Goed voor Goed.  En tussen alle hebbedingetjes door liep sinterklaas, die samen met 2 vrolijke kameraden een vriendelijk woord had voor iedereen. Attent vroeg hij naar het reilen en zeilen bij het Repair Café; het stond vast in zijn grote boek, dat wij maandelijks aanwezig zijn in het kringloopcentrum. In de reparatieruimte werden al druk voorbereidingen getroffen, om de onderjurk van de sint van nieuwe knoopjes te voorzien. Maar terwijl de vrijwilligers even waren afgeleid door heerlijke oliebollen, bleek de beste man te zijn verdwenen. De kerstman heeft weliswaar met verve zijn functie overgenomen, maar aan zijn kostuum viel niets te repareren.

 

Regionaal persbericht            Middelharnis, juli 2015

Coördinator Repair Café weg bij Middelharnis

Piet Platteeuw, namens Stichting Pameier coördinator van het Repair Café Middelharnis heeft zijn functie in Middelharnis neergelegd. De vrijwilligers van het Repair Café Middelharnis respecteren het besluit van dhr. Platteeuw om zich niet langer beschikbaar te stellen voor het coördineren van de activiteiten van het Repair Café in Middelharnis. Hij was hier in de regio, vanaf het moment van zijn betrokkenheid het gezicht van het thema “weggooien? Mooi niet”. Zijn tomeloze energie en inventiviteit is sterk bepalend geweest voor de naamsbekendheid van dit duurzaamheids fenomeen. Het is zijn persoonlijke wens om Repair Café’s over het gehele eiland te helpen ontplooien.
De vrijwilligers van het Repair Cafe Middelharnis gaan onvermoeid door op de ingeslagen weg van het maandelijks meehelpen met het herstellen van onvolkomenheden aan kleding of kleine (huishoudelijke) apparaten.
Elke eerste zaterdag van de maand draait het Repair Café van 10.00 tot 13.00 uur in de kringloopwinkel Goed-voor-Goed aan de Simon Stevinweg op het industrieterrein te Middelharnis.

 

 

Geslaagde Repaircafédag bij de Gamma in Middelharnis

Op zaterdag 8 november 2014, organiseerde de Gamma en het Repair Café Middelharnis voor de 2e maal dit jaar een Repaircafédag in de winkel van de Gamma. Wij mochten rond de 45 klanten helpen met hun kapotte apparaten waarvan er slecht 3 apparaten echt zodanig kapot waren dat ze echt niet meer te repareren waren!!
Ook kregen wij zeer leuke reacties van klanten van de Gamma, die nog weinig of niets van het Repair Café afwisten, maar dankzij onze vrijwilligers op de hoogte zijn gebracht van onze doelstellingen en zeker ook onze openingstijden en locatie!
Mede dankzij inzet van vrienden, sponsors, samenwerkende organisaties en media is deze dag onvergetelijk geworden!
Nu u ons kent, komt u vast nog eens terug op een van de reguliere repairdagen:
elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 uur tot 13.00 uur, bij kringloopcentrum Goed voor goed, Simon Stevinweg 49, 3241MD Middelharnis.
Als klant of als vrijwilliger. Voor informatie kunt u ook mailen: repaircafemiddelharnis@gmail.com

 

Bericht van de coördinator, najaar 2014

Dat het Repair Café onderhand een begrip is geworden is wel duidelijk!
Niet alleen weet zo’n beetje iedereen het Repair Café in Middelharnis te vinden,
maar ook in den landen gaat het uitstekend met onze organisatie!
Vorige week mochten wij het tweehonderdste Repair Café verwelkomen!
Mensen worden zich steeds meer bewust dat het weggooien van spullen,
en daarmee het belasten van het milieu, een crime is!
Het Repair Café is ook stevig in onderhandeling met producenten en consumentenorganisaties
om goederen beter repareerbaar te maken, en zeker te kijken naar duurzaam produceren. Het moet toch onderhand wel een teken aan de wand zijn voor producenten dat zij op de verkeerde weg zitten, door het feit dat hun apparaten veelvuldig en kort na de aanschaf (meestal net na de garantieperiode) kapot gaan en dan ook nog eens slecht te repareren zijn, om over onderdelen maar te zwijgen, die niet of erg moeilijk te verkrijgen zijn!
Hier zijn wij als landelijke organisatie erg druk mee.
Dus voor het repareren van uw kapotte spullen, bent u van harte welkom bij Repair Café Middelharnis. Ook apparaten die niet meer aan de praat te krijgen zijn kunnen wij gebruiken voor onderdelen, bijvoorbeeld Senseo’s.
Heeft u pech, valt er iets niet te repareren, dan kunt u bij kringloopcentrum Goed voor Goed meteen een vervangend artikel uitzoeken. Graag tot ziens.

 

Repareren in het pand van de Gamma

Op zaterdag 15 februari 2014 hadden we een extra dag van het Repair Café bij de Gamma Middelharnis. Dit was een groot succes, mede door de medewerking van de Gamma en er waren veel bezoekers met diverse defecte goederen op afgekomen. Zo waren er bijv. een elektrische fietspomp, videorecorders, heggeschaar, mixer, rolstoel, stofzuiger, senseo’s, speelgoed en nog vele andere zaken.
Er waren uiteindelijk 69 klanten met defecte goederen waarvan we er 49 die dag konden helpen, de overige 20 hopen we te helpen op 1 maart tijdens onze reguliere repairdag op de Simon Stevinweg 49 bij kringloopcentrum GoedvoorGoed van 10:00 – 13:00 uur.
Deze dag heeft voor veel naamsbekendheid gezorgd voor Repair Café Middelharnis, mede door de aandacht die radio Rijnmond aan dit onderwerp besteedde. Dank aan alle betrokkenen.

Repair Café verhuist van ’t Diekhuus naar Goed voor Goed

In de foyer van ’t Diekhuus was het met recht repareren in de setting van een café. Gezellige tafeltjes, gemoedelijke conversaties en regelmatig even buurten en meekijken bij andere reparaties. De koffie deed niets af aan het vakmanschap van de vrijwilligers; menig bezoeker kon tevreden met gerepareerd goed weer verder winkelen, op huis aan, of nog snel dat andere ding halen, wat eigenlijk ook al op de nominatie stond om weggegooid te worden.
In 2013 werd ’t Diekhuus echter tijdelijk gesloten voor groot onderhoud en Goed voor Goed bood onderdak aan Repair Café Middelharnis. De centrale winkelstraat werd verruild voor een industrieterrein, de magere sfeerverlichting voor praktische TL-balken en in plaats van aan de bar vond men nu plek aan een heuse werkbank. De ruimte was wat klein, maar groots was direct de samenwerking.
Het kringloopcentrum werkt ook vanuit verbinden en meedoen, in gebruik houden en dus minder weggooien. Een geweldige match. En hoe mooi ’t Diekhuus ook is geworden, wij blijven onze reguliere repairdagen houden bij Goed voor Goed.
Dit stukje geschiedenis wordt pas opgetekend, nu de ontwikkelingen al weer verder zijn gegaan. De ruimte van het kringloopcentrum is letterlijk verdubbeld. Goed voor Goed beschikt nu over een royale winkelhal, mèt koffietafels – waar u ook aan kunt schuiven voor een lunchgerecht – en een tweede hal, waar wordt gesorteerd en zich ook de reparatieruimte bevindt. Met deze plek en zeker met de samenwerking zijn wij ontzettend blij.