Actueel

Wist-je-dat ?!

Dat je nog véél meer te weten komt, als je op de cursieve rode tekst klikt …

De eerstvolgende repairdagen zullen plaatsvinden op zaterdag:

1 februari 2020.
Deze gaat, in verband met de verhuizing, NIET door!

7 maart 2020.
Maar dan op ons nieuwe adres:
Gerard Walschapstraat 18
3245 MD Sommelsdijk.

4 April 2020.

Elke éérste zaterdag van de maand inderdaad [dat is gemakkelijk te onthouden]. Voor een overzicht van alle data in 2020 klik hier [dat is gemakkelijk om in de agenda over te nemen].
Dit zullen reguliere repairdagen zijn. Dus alles wat er thuis stuk is gegaan, wat u wel graag wilt blijven gebruiken èn wat u zelf gemakkelijk kunt tillen om op een van de werktafels te leggen, is van harte welkom.

Ook fietsen kunnen bij ons het hele jaar door gerepareerd worden, deze brengt u tot in de hal, waar de fietslift hangt.
Groot witgoed, zoals wasmachines en koelkasten, kunnen wij op een reguliere repairdag echter niet aannemen. Neem daarvoor eerst contact op met info@repaircafemiddelharnis.nl of/wanneer reparatie hiervan mogelijk is.

Onze reparateurs zijn enorm veelzijdig, en sommigen hebben een heuse specialiteit.
Daarom wordt u niet altijd strikt op volgorde van binnenkomst geholpen. Wilt u de juiste man/vrouw voor uw reparatie? Wanneer de werkplekken zijn ingericht, kunnen we de werkverdeling pas goed overzien.

Goed om te weten:
De reguliere repairdag van Repair Café Middelharnis wordt gehouden op de eerste zaterdagochtend van de maand, details vindt u op tabblad contact.

Gaat er tussentijds wat kapot? Leg het even aan de kant en plan een bezoekje aan Repair Café Middelharnis. Want repareren doen we sámen, dus afgeven en later ophalen is geen optie.
Vanaf 10 uur kunnen onze vrijwilligers gebruik maken van de reparatieruimte van Goed voor Goed, onze gastheer. U loopt dan via hun verkoophal (de hal aan uw linker hand), achterin doorsteken naar de rechter hal, waar u de reparatieruimte vindt. Schuif gezellig aan, een afspraak maken is niet mogelijk.
Houd er met uw planning rekening mee, dat er wel eens veel tijd gaat zitten in demontage en doormeten. Daarom kunnen wij bepaalde reparaties enkel aan het begin van de repair-ochtend starten en na 12.00 uur accepteren wij in principe geen nieuw aanbod meer.

Betreft het een elektrisch apparaat, denk er dan aan de voeding of lader ook mee te
nemen. En het volledig testen van bijvoorbeeld een koffiezetapparaat, werkt alleen als u een bijpassend cupje, pad met houder etc. meeneemt. Wilt u een specifiek onderdeel
vervangen, bijvoorbeeld de rits in een rok, de binnenband van uw fiets of een lekkende sluitring, dan is het de bedoeling dat u dat onderdeel zelf meeneemt.
Onze vrijwilligers geven ook graag advies welk onderdeel u precies moet bestellen als het defect duidelijk is geworden, om dan de volgende repairdag de klus af te maken.

Wij willen graag dat u ons meehelpt om van een weggooi-maatschappij een duurzamer samenleving te maken.
Nadat u geholpen bent met uw defecte apparaat vragen wij u om een vrijwillige bijdrage in ons spaarvarken (onze Dikke Bertha). Dit geld besteden wij om diverse materialen aan te kopen (zoals soldeertin, moertjes, draadverbindingen en reinigingsvloeistoffen). Dank u wel! Minstens zo belangrijk vinden wij het, dat u uw ervaring deelt met anderen, zodat repareren & minder weggooien een logische optie wordt in onze maatschappij.

Repair Café Middelharnis heeft plek voor nieuwe vrijwilligers
Er is behoefte aan een praktisch aangelegde vrouw/man om het magazijn te beheren.
Ook allround reparateurs zijn van harte welkom. Op termijn willen we onze kennis graag overdragen aan kinderen en andere doelgroepen. Doordeweeks je inzetten wordt dan wellicht mogelijk, of op andere locaties in onze gemeente.
Is gastvrouw-/heer wellicht wat voor u?
Gezellig en op een praktische manier sámen duurzaam doen? Kom eens langs op een repairdag (elke eerste zaterdag van de maand) om sfeer te proeven en de mogelijkheden te bespreken. Lees meer 

ZIEN hoe het er op ons Repair Café aan toe gaat, kunt u op de pagina foto’s.