Over ons

Wie, wat en waar

In 2012 is het initiatief genomen tot het eerste Repair Café op Goeree-Overflakkee. Als een van de toen honderden Repair Cafés in ons land, inmiddels ver over de duizend wereldwijd.
Een klein groepje reparateurs kwam in ’t Diekhuus bij elkaar om mensen die zelf niet kunnen repareren en ook geen directe buurman hebben die dat voor ze doet, te helpen.
Die ‘burenhulp’ herkent u nog altijd in de sfeer op ’t Repair Café.
Daarnaast hebben we langetermijndoelen, om het repareren terug te brengen in de maatschappij, als logische, duurzame stap. Een mentaliteitskwestie dus en ook heel praktisch de overdracht van kennis van het repareren op de volgende generatie.

Inmiddels zit een nog steeds groeiende groep vrijwilligers elke eerste zaterdag van de maand in het pand van het kringloopcentrum aan de Simon Stevinweg te Middelharnis.
De gastvrijheid is al van verre voelbaar en wij raden u zeker aan om na de reparatie nog een rondje te doen door hun verkoophal of neer te strijken in de koffiehoek. Ook ligt het repareren en hergebruik in elkaars verlengde qua duurzaamheidsgedachte, een prachtige match dus.

Ten onrechte wordt wel gedacht, dat Repair Café Middelharnis onderdeel is van Stichting Goed voor Goed.
Nee, onze vrijwilligers hebben geen kennis van de werkzaamheden en afspraken binnen het kringloopcentrum en andersom, ook vindt u bij ons geen mogelijkheid tot een begeleide werkplek.

Als reparateur ben je sowieso al zeer allround bezig.
Het is tevoren natuurlijk niet bekend wat er thuis kapot gegaan is, alles wat een bezoeker zelf eenvoudig naar binnen kan dragen kan ter reparatie aangeboden worden. Meubels, fietsen, kleding, elektrische apparaten, tuingereedschap, speelgoed, alles wordt met enthousiasme aangepakt.
Daarbij wordt de bezoeker actief betrokken bij de reparatie, of zij nu enkel kan melden dat het koffiezetapparaat het niet meer doet en gefascineerd meekijkt bij het doormeten en analyseren van het probleem, of dat demontage van de stofzuiger al thuis heeft plaatsgevonden en er advies gevraagd wordt het kogellager te vervangen dan wel de hele motor.

Wanneer het ook uw eerste keus is om te kijken wat er te repareren valt, dan bent u van harte welkom als bezoeker van ons Repair Café in Middelharnis.
Wij helpen u graag, in de hoop dat u uw eigen spullen fijn nog wat jaartjes kunt blijven gebruiken.

Op het tabblad Contact leest u meer over tijdstippen en locatie. En onder Actueel staat nog meer lezenswaardige informatie.